Loop jij de Ostend Night Run met Team Brènienge?

Bouw met wekelijkse schema’s op naar een mooi resultaat in september

Door de coronacrisis valt de Start 2 Run dit jaar in het water. Maar Running Team Bredene en de gemeente Bredene hebben de handen in elkaar geslagen en geven 50 Bredenaars de kans om zich met wekelijkse en gevarieerde loopschema’s klaar te stomen voor de Ostend Night Run in september. Samen trainen we naar een nieuw doel, maar niet echt samen. Althans niet tot het weer 100 procent veilig is om samen te lopen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Elke Bredenaar die op zaterdag 19 september wil deelnemen aan de 7, 14 of 21 km van de Ostend Night Run kon zich inschrijven. Uit alle registraties selecteerden we 50 deelnemers die van april tot september een begeleiding op maat krijgen. We selecteerden zowel beginnende joggers die voor het eerst 7 km willen lopen als ervaren lopers die hun record op de 14 of 21 km willen breken. Samen vormen we Team Brènienge. Elke deelnemer krijgt ook een loopshirt van het team.

Vragen en antwoorden

Wie kon zich inschrijven?
Elke inwoner van Bredene die minimum 16 jaar is en in goede gezondheid verkeert, kon zich inschrijven om lid te worden van Team Brènienge. Op 15 april maakten we een selectie van 50 deelnemers.

Hoeveel kost de deelname?
Voor jouw deelname betaal je 10 euro aan de sportdienst. Voor dat bedrag ben je verzekerd en krijg je tot september schema’s op maat en een loopshirt van Team Brènienge. De deelnameprijs voor de Ostend Night Run zelf is niet inbegrepen.

Wanneer vinden de trainingen plaats?
Dat kies je zelf. We geven jou het aantal gekozen trainingen per week (2, 3 of 4) en je bepaalt zelf wanneer je die afwerkt. Zorg wel voor voldoende rust tussen 2 trainingen.

Ben ik verzekerd?
Ja, de sportdienst van Bredene zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor eventuele blessures die je zou oplopen tijdens de trainingen.

Moet ik al 5 km kunnen lopen?
Neen, we begeleiden zowel beginnende joggers als ervaren lopers. De schema’s op maat zorgen ervoor dat jij jouw doel zal bereiken.

Waarom lopen met een schema?
Lopen met een schema is lopen met een plan. We werken eerst aan je basisconditie en bouwen daarna je snelheid op. Door het schema te volgen, zie je ook je vooruitgang en blijf je gemotiveerd.

Kunnen we een ander loopdoel kiezen?
We bereiden jou voor op de Ostend Night Run op 19 september. Je kunt dus geen andere wedstrijd kiezen. We raden het niet aan, maar je kunt in de volgende maanden eventueel wel je gewenste afstand aanpassen.

Moet ik alle trainingen doen?
Je bent niet verplicht om alle trainingen te doen, maar het helpt je uiteraard wel om je doel te bereiken.

Sluit Menu